Granadija*

Pritem nga mendimi për ty

ama i rikthehem prap dhe prap,

Një lloj inati më shtyn të të çvizatoj

nga zbehtësia e së tashmes

e të të vendos në një rrotullamë trëndafilash fiks mbi mua.

Doemos atyre u thith aromën,

pastaj tehun tënd prek e aty kapem,

dhe vetëm kur gjaku më rrjedh ndër gishta

arrij sado pak të kënaqem.

 

*Granadija – orig. granadilla / [granadi’ja] = frut ekzotik që rritet në Kolumbi. Paçka formës ovalo-rrumbullake që është mëse normale, shquhet për të brendshmen xhelatinoze me konsistencë farash që shpërthen sapo ta presësh, dhe për shijen unike të mrekullueshme, që e veçon nga frutat e tjerë.

 

©Kozi Nasi
English original version:

 

Granadilla

I cut myself upon the thought of you

And yet I come back to it again and again,

A kind of fury makes me want to draw you out

From the dimness of the present

And set you sharply above me in a wheel of roses.

Then, going obviously to inhale their fragrance,

I touch the blade of you and cling upon it,

And only when the blood runs out across my fingers

Am I at all satisfied.

©Amy Lowell