Një Rrugëtim

Esht’ një rrugëtim … që propozoj … unë nuk jam guida … as asistentia teknike … do të jem
pasagjeria jote shoqëruese …

Edhe pse rrethina është shtruar … retë e dimrit mbulojnë … jorganin e bollshëm vjeshtak …
ne duhet të vemë tabelat tona rrugore …

Kam dëgjuar … prej vizitorësh të mëparshëm … që rruga ndonjëherë përmbytet … e …
pasagjerët janë të detyruar … të vazhdojnë kuturu … o të kthehen … Unë nuk trembem …

Nuk u trembem … pjesëve të vështira … a kohëve të vetmuara … nuk ia kam frikën … suksesit
të kësaj përpjekieje … Unë jam Ra … në një vend … jo për t’u zbuluar … por për t’u krijuar …

Nuk të premtoj gjë … pranoj premtimin tënd … për të njejtën  që thjesht po ngasim …
një dallgë … që o na mbart … o na përplas …

Esht’ një rrugëtim … dhe dua … të shkoj …

©Kozi Nasi

 

English original version:

 

A Journey

It’s a journey . . . that I propose . . . I am not the guide . . . nor technical assistant . . . I will be your fellow passenger . . .

Though the rail has been ridden . . . winter clouds cover . . . autumn’s exuberant quilt . . . we must provide our own guide-posts . . .

I have heard . . . from previous visitors . . . the road washes out sometimes . . . and passengers are compelled . . . to continue groping . . . or turn back . . . I am not afraid . . .

I am not afraid . . . of rough spots . . . or lonely times . . . I don’t fear . . . the success of this endeavor . . . I am Ra . . . in a space . . . not to be discovered . . . but invented . . .

I promise you nothing . . . I accept your promise . . . of the same we are simply riding . . . a wave . . . that may carry . . . or crash . . .

It’s a journey . . . and I want . . . to go . . .

©Nikki Giovanni