Dashuri do të thotë

Ca njerëz harrojnë që dashuri
do të thotë të të terezis në shtrat e të të puth
“natën e mirë”
paçka sa i ri a i moshuar je ti
Ca njerëz s’e majnë mend
që dashuri do të thotë
të dëgjosh, të qeshësh, e të bësh pyetje
paçka sa vjeç je
Ca më pak e kuptojnë që dashuri
do të thotë
zotim, përgjegjësi
kurrëfarë qejfi
veç rastit kur

Dashuria është
Unë dhe Ti

©Kozi Nasi

 

 

English original version:

Love Is

Some people forget that love is
tucking you in and kissing you
‘Good night’
no matter how young or old you are
Some people don’t remember that
love is
listening and laughing and asking
questions
no matter what your age
Few recognize that love is
commitment, responsibility
no fun at all
unless

Love is
You and me

©Nikki Giovanni