Festë kontrolli

Ose ke vdekur, ose mbërrin
skaj meje në një funeral

dhe me copa përpiqesh
nga karrigia jote e papeshë

ta kapësh atë pothuaj arritje
të stomakut tim.

Nuk ka jetë të bukur brenda meje
por kam ngrënë një ushqim kaq të mirë

vetëm e me sukses,
më të mirë se ç’kam mundur të mos vjell më parë

plot me hekur e krem të mpiksur.
Nuk ndjej dot më çdo gjë tënden

siç e ndieja më parë –
somaku tejmbushet kaq shpejt

ha urinë me gjithë gojë
ti më tërheq si një vezë

që e tund në drejtimin tim
dhe të dua të gjithin, pa kurrfarë besimi.

©Kozi Nasi

 

English original version:

Control Feast

Either you’ve died, or you arrive
beside me at a funeral

patchily reaching out
from your zero gravity chair

to grab the relative achievement
of my stomach.

There is no cute life in me
but I have eaten a great meal

alone successfully, greater
than I have ever kept down before,

full of iron and clotted cream.
I cannot feel everything about you

anymore the way I used to—
the stomach overfills itself so fast

it eats the hunger and the mouth.
I grow enamored of you as an egg

you shake in my direction
then love you evenly, without belief

©Elizabeth Metzger