Dëshirë për qershi

Je e çmendur

dhe gjuha të ka përfundimisht shije qershie.” –

më thua,

por unë vazhdoj lidh bishta qershish nyje

me gjuhën time frut-shpërthyer

e me ankesat e tua qesh.

Numra të kuq neoni më sjellin ndermend

buzët e tua mbi të mijat.

Shtrëngoj anën boshe të shtratit,

duke uruar të isha ende sado pak në mendjen tënde.

Unë dhe ti ishim të ngjashëm por u ndeshëm

në jetë tashma ekzistuese.

Imagjinoj gojën që hapet

dorën, që jugut lëviz

sikur të rrëshqasë sirtarit të thikave

të një eklipsi diellor total.

Gjashtë teke gëlltitur për të të harruar emrin

dhe krejt arsyet pse të dua.

Por ndërkohë veç, rrija aty,

me të

(jo me ty)

duke qarë për bishta qershish.

©Kozi Nasi

 

English original version:

Craving Cherries

“You are twisted

and your tongue permanently tastes of cherries.” –

you say,

but I just tie cherry knots

with my fruit-infused tongue,

and laugh at your complaints.

Red neon numbers remind me

of your lips on mine.

Gripping at the empty side of the bed,

wishing I were somehow still in your head.

You and I were similar and collided

in coexisting lives.

I can see a jaw drop

the hand moving south

as if to slip into the knife drawer

of a total solar eclipse.

Six shots deep so I could forget your name,

and all of the reason I love you.

Instead I sat there

with him,

(not you)

crying over cherry stems.

©Joslin Jones