Letër Ruse

Thuhet se, e kaluara

i ngjit të tashmes

si mastiç,

se jemi miza

në përpjekje për t’u çliruar.

Thuhet se dikush

nuk mund t’i ndërrojë

rrobat

me të cilat

i lindi

shpirti.

 

Unë, pra

nuk do të shkoja

aq larg

dhe nuk jam as Rembrandti

zot i territ

të gjelbër

e të zi,

as pendët e skifterit

tek klith

duke rënë prej qiellit.

©Kozi Nasi

 

English original version:

Russian Letter

 

It is said, the past

sticks to the present

like glue,

that we are flies

struggling to pull free

It is said, someone

cannot change

the clothes

in which

their soul

was born.

 

I, however,

would not

go so far

Nor am I Rembrandt,

master of the black

and green darkness,

the hawk’s plumes

as it shrieks

down from the sky

©John Yau