Preokupimet e gushtit

Një listë bëra k’të mëngjes

të fiksimeve të mija e aty ishe dhe ti.

Dhe pritja, dhe falja, dhe kartmonedhat pesë-dollarëshe,

dhe despotët, teleskopët, fshehtësia, bukuria,

komedia e heshtur, dhe pritja.

Mund të heq dorë nga të gjitha k’to

veç të futem n’at’ shtrat

un’e ti fjetëm një herë bashkë.

Çfarë do të ndodhte at’herë?

Shikoje ç’do film së prapthi dhe ësht’ elegji.

Kaloje shpejt dhe ësht’ gallatë.

Përpiqem të mos lidhem.

Ama Linkolni!

Xixa shoh kur i hedh sytë.

 

©Kozi Nasi

 

English original version:

 

The August Preoccupations

So this morning I made a list

of obsessions and you were on it.

And waiting, and forgiveness, and five-dollar bills,

and despots, telescopes, anonymity, beauty,

silent comedy, and waiting.

I could forswear all these things

and just crawl back into the bed

you and I once slept in.

What would happen then?

Play any film backwards and it’s elegy.

Play it fast-forward it’s a gas.

I try not to get attached.

But Lincoln!

I see stars when I look at him.

©Catherine Barnett